Reisadvies

Utah

Utah profileert zichzelf met de slogan “The greatest snow on earth”, ondanks dat meer dan de helft van de Staat ingenomen wordt door de Grote Bekken woestijn. De westelijk gelegen Staat is zo trots op de sneeuw - die de Rocky Mountains binnen haar grenzen bedekt - dat zelfs de kentekenplaten in Utah voorzien zijn van de nationale slogan! Deze fantastische wintersportbestemming is de thuisbasis van grote namen zoals het Park City- en Deer Valley skigebied. Wanneer je naar de mening vraagt van wintersporters die je voorgingen naar skigebieden in Utah, is er één specifieke factor waar vrijwel alle skigebieden in Utah hoog op scoren: familievriendelijkheid!

“The greatest snow on earth”

Maar waarom wordt de sneeuw in Utah gezien als ’s werelds beste? Dit heeft te maken met sneeuwdichtheid. Wanneer een sneeuwvlok de wolk verlaat, is de dichtheid ongeveer 12%. Door verschillende omstandigheden zoals luchtstromen en de aanwezigheid van het gigantische Salt Lake wordt de dichtheid van de sneeuwvlok - die landt op grondgebied in Utah - teruggebracht tot slechts 8,5%. Dit maakt de sneeuw zeer licht van gewicht; beter bekend als poedersneeuw. Doordat deze poedersneeuwvlokjes in grote getalen naar beneden dwarrelen, ontstaat er een dikke laag van lichte sneeuw: de welbekende ‘deep-powder’ sneeuw, waar Utah bekend om staat.

Planet Snow Wintersportvakanties

PlanetSnow wintersportvakanties biedt door middel van persoonlijk contact, professioneel wintersport advies - voor de beste prijs, met zorgvuldig geselecteerde accommodaties en volgens de makkelijkste vertrekschema's én flexibele aankomstdata! Naast standaard reizen bieden wij maatwerk, maar ook voor een snelle "tussendoor" vakantie kun je bij ons terecht! We bieden eigen reizen en werken samen met veel touroperators in Nederland en Duitsland.

"Jouw wensen en onze expertise, vormen samen jouw droomwintersportvakantie!"

Afgesteld op jouw wensen, behoeftes en voorkeuren vinden wij een perfecte bestemming voor jouw droomwintersportvakantie. Momenteel biedt Planet Snow reizen naar Amerika, Canada, Frankrijk, Italïe, Oostenrijk en Zwitserland. Natuurlijk is het altijd mogelijk zelf een bestemming aan te dragen, ook wanneer deze (nog) niet op onze website te vinden is. Elk land heeft haar eigen karakteriserende charmes en hoogte punten...


Met Planet Snow ga je ZEKER op reis. Wij zijn namelijk aangesloten bij ANVR, SGR én het Calamiteitenfonds!

Hotspots

Wintersport Amerika:


    Wintersport Scandinavie: