Reisadvies

Finland

Hoog in het noorden ligt de verborgen schat genaamd Finland. Het mysterieuze landschap, de vriendelijke bevolking en de arctische avonturen zijn slechts een aantal van de redenen om echt eens naar Finland af te reizen. Het wordt tijd om Finland beter te leren kennen!

Een van de meest besproken fenomenen vanuit Finland is het licht, zoals het oneindige zonlicht in de zomer en het prachtige noorderlicht in de winter! Hoe verder je naar het noorden reist, hoe meer kans dat je dit adembenemende fenomeen zal zien. In het noorden heb je 200 nachten waarbij het noorderlicht gezien kan worden.

Naast het noorderlicht in de winter is ook de “Midnight Sun” van de zomer in Finland heel iconisch. Ook voor dit fenomeen geldt hoe noordelijker je afreist, hoe langer je geniet van de “Midnight Sun”. Tussen Mei en September gaat de zon bijna niet onder, waardoor je een vervaging van dag en nacht beleeft.

Door de vele sneeuwval tussen December en April, kun je in Finland ook wintersporten. Er zijn zo’n 75 ski resorts te vinden in het land. Toch zijn de wintersportgebieden heel anders dan in Zwitserland of Oostenrijk. Aangezien het landschap heel variërend is van andere landen. Naast het skiën en snowboarden, kun je bij de ski centers van deze resorts ook andere activiteiten plannen. Zo bieden ze vaak huskytours of rendiersleetochten aan!

Planet Snow Wintersportvakanties

PlanetSnow wintersportvakanties biedt door middel van persoonlijk contact, professioneel wintersport advies - voor de beste prijs, met zorgvuldig geselecteerde accommodaties en volgens de makkelijkste vertrekschema's én flexibele aankomstdata! Naast standaard reizen bieden wij maatwerk, maar ook voor een snelle "tussendoor" vakantie kun je bij ons terecht! We bieden eigen reizen en werken samen met veel touroperators in Nederland en Duitsland.

"Jouw wensen en onze expertise, vormen samen jouw droomwintersportvakantie!"

Afgesteld op jouw wensen, behoeftes en voorkeuren vinden wij een perfecte bestemming voor jouw droomwintersportvakantie. Momenteel biedt Planet Snow reizen naar Amerika, Canada, Frankrijk, Italïe, Oostenrijk en Zwitserland. Natuurlijk is het altijd mogelijk zelf een bestemming aan te dragen, ook wanneer deze (nog) niet op onze website te vinden is. Elk land heeft haar eigen karakteriserende charmes en hoogte punten...


Met Planet Snow ga je ZEKER op reis. Wij zijn namelijk aangesloten bij ANVR, SGR én het Calamiteitenfonds!

Hotspots

Wintersport Amerika:


    Wintersport Scandinavie: