Reisadvies

Frankrijk

Franse wintersport: een klasse apart

Frankrijk huisvest een groot aantal uitgestrekte en aaneengesloten skidomeinen die tot de grootste ter wereld behoren en haar bekendheid (letterlijk) tot een hoger (gelegen) niveau brengt. Hierdoor blijft Frankrijk voor veel Nederlanders een populaire wintersportbestemming - mede doordat je waar krijgt voor je geld, wanneer je een skipas koopt. Daarnaast is het land gemakkelijk en relatief snel te bereiken met de auto, wat Nederlanders enorm waarderen. Door de hoge ligging van de meeste dorpen zijn sneeuw en plezier gegarandeerd. De snelle, moderne liften en gevarieerde pistes resulteren in een perfecte wintersportvakantie.

Vrijwel alle dorpen liggen direct aan de piste, vaak zijn het oude boerendorpjes die zijn omgetoverd tot aantrekkelijke wintersportplaats. Vanwege de ligging op grote hoogte bieden vele wintersportplaatsen tot laat in het seizoen uitstekende sneeuwgaranties. In sommige gebieden zoals Val Thorens heeft de aanwezigheid van gletsjers hierop een extra positieve invloed. Mede dankzij de moderne liften en goed geprepareerde pistes beschouwen steeds meer mensen Frankrijk als hun ideale wintersportbestemming. De wintersport oorden zijn speciaal aangelegd voor toeristen en kennen dan ook relatief weinig permanente bewoners. Naast prachtig skiën bieden Frankrijk uitgebreide langlauf- en wandelmogelijkheden.

Vind je wintersportbestemming op de kaart

Planet Snow Wintersportvakanties

PlanetSnow wintersportvakanties biedt door middel van persoonlijk contact, professioneel wintersport advies - voor de beste prijs, met zorgvuldig geselecteerde accommodaties en volgens de makkelijkste vertrekschema's én flexibele aankomstdata! Naast standaard reizen bieden wij maatwerk, maar ook voor een snelle "tussendoor" vakantie kun je bij ons terecht! We bieden eigen reizen en werken samen met veel touroperators in Nederland en Duitsland.

"Jouw wensen en onze expertise, vormen samen jouw droomwintersportvakantie!"

Afgesteld op jouw wensen, behoeftes en voorkeuren vinden wij een perfecte bestemming voor jouw droomwintersportvakantie. Momenteel biedt Planet Snow reizen naar Amerika, Canada, Frankrijk, Italïe, Oostenrijk en Zwitserland. Natuurlijk is het altijd mogelijk zelf een bestemming aan te dragen, ook wanneer deze (nog) niet op onze website te vinden is. Elk land heeft haar eigen karakteriserende charmes en hoogte punten...


Met Planet Snow ga je ZEKER op reis. Wij zijn namelijk aangesloten bij ANVR, SGR én het Calamiteitenfonds!

Hotspots

Wintersport Amerika:


    Wintersport Scandinavie: