Reisadvies

Espace Killy

De welkbekende Franse skiplaatsen Tignes en Val d’Isère vormen samen het ±300 kilometer piste rijke Espace Killy skigebied. Volgens velen behoort deze tot de beste van Europa (al dan niet van de wereld!) - mede dankzij het hoogte verschil van 2000 meter wat hier te vinden is. Door haar hoge ligging – op 1850 meter hoogte – is er sprake van een hoge sneeuwzekerheid!

Je hebt de keus uit twéé skipassen tijdens je verblijf in Espace Killy: skipas Tignes (biedt je enkel toegang tot Tignes) of skipas Espace Killy (waarmee je naast Tignes ook toegang krijgt tot Val d’Isère). Er is voor ieder wat wils! Zowel beginners als gevorderden, maar ook freeride liefhebbers en freestylers, worden op hun wenken bediend in het gebied.

Het gebied biedt een enorm variërend piste aanbod: vrijwel elk niveau en elke moeilijkheidsgraad passeert hier de revue! De liften zijn efficiënt gebouwd en erg vlot, voor Franse begrippen. Speciaal voor beginners zijn er onder meer aangepaste hellingen, met gratis liften, waar ongestoord geoefend kan worden.

In 1992 vond er een ware “revolutie” plaats in (delen) van het skigebied. Hierdoor kun je tegenwoordig onder meer profiteren van een chique, mondaine sfeer en goede après-ski gelegenheden.


Blauwe piste:
41 km
Rode piste: 21 km
Zwarte piste: 16 km
Langlauf piste: 8 km
Snowpark: ja

Grote gondelliften: 1
Kleine gondelliften: 3
Sleepliften: 13
Stoeltjesliften: 6
Treintje: 1

Vind je wintersportbestemming op de kaart

Planet Snow Wintersportvakanties

PlanetSnow wintersportvakanties biedt door middel van persoonlijk contact, professioneel wintersport advies - voor de beste prijs, met zorgvuldig geselecteerde accommodaties en volgens de makkelijkste vertrekschema's én flexibele aankomstdata! Naast standaard reizen bieden wij maatwerk, maar ook voor een snelle "tussendoor" vakantie kun je bij ons terecht! We bieden eigen reizen en werken samen met veel touroperators in Nederland en Duitsland.

"Jouw wensen en onze expertise, vormen samen jouw droomwintersportvakantie!"

Afgesteld op jouw wensen, behoeftes en voorkeuren vinden wij een perfecte bestemming voor jouw droomwintersportvakantie. Momenteel biedt Planet Snow reizen naar Amerika, Canada, Frankrijk, Italïe, Oostenrijk en Zwitserland. Natuurlijk is het altijd mogelijk zelf een bestemming aan te dragen, ook wanneer deze (nog) niet op onze website te vinden is. Elk land heeft haar eigen karakteriserende charmes en hoogte punten...


Met Planet Snow ga je ZEKER op reis. Wij zijn namelijk aangesloten bij ANVR, SGR én het Calamiteitenfonds!

Hotspots

Wintersport Amerika:


    Wintersport Scandinavie: