Reisadvies

Les Trois Vallées

Het skigebied Les Trois Vallées is met 600 kilometer pistes en ongeveer 200 skiliften de droom van elke wintersportliefhebber. 50% van de pistes zijn blauw en 50% zijn rood of zwart. 85% van de pistes bevindt zich boven de 1800 meter wat het gebied erg sneeuwzeker maakt. Zelfs de offpiste afdalingen lijken niet op te houden. De vele hoogteverschillen, in combinatie met weinig vlakke stukken, resulteert in een groots en divers pisteaanbod. Of je nu op zoek bent naar glooiende pistes tussen de bomen of hooggelegen afdalingen met ongekend uitzicht, Les Trois Valléés biedt het allemaal.

De skioorden Courchevel, La Tania, Méribel, Brides-les-Bains, Les Menuires, Saint-Martin-de-Belleville en Val Thorens maken deel uit van het gigantische gebied. De dorpen beschikken stuk voor stuk over een eigen karakter, zoals het kindvriendelijke Courchevel. Wintersportliefhebbers die direct op de latten willen staan (vanaf het moment dat ze uit bed rollen) kiezen veelal voor Val Thorens; hier beschikken de meeste accommodaties over een ski-in en –out ligging. Het sobere dorp Menuires is uitermate geschikt voor low-budget skiërs.

Voor jong en oud!

Ook de allerkleinste kunnen hier genieten van de sneeuw. Bijvoorbeeld op de 6 kilometer lange slee-afdaling met 700 meter verval. Bij prille beginners bestaat de kans ‘ondergesneeuwd’ te worden tijdens een bezoek aan het overweldigende skigebied: lef en doorzettingsvermogen zijn factoren die er uitstekend van pas komen. Met de skipas Les Trois Vallées heb je toegang tot alle pistes.


Blauwe piste:
336 km
Rode piste: 204 km
Zwarte piste: 60 km
Langlauf piste: 130 km
Snowpark: ja

Grote gondelliften: 2
Kleine gondelliften: 40
Sleepliften: 88
Stoeltjesliften: 68
Treintje: 1

Vind je wintersportbestemming op de kaart

Planet Snow Wintersportvakanties

PlanetSnow wintersportvakanties biedt door middel van persoonlijk contact, professioneel wintersport advies - voor de beste prijs, met zorgvuldig geselecteerde accommodaties en volgens de makkelijkste vertrekschema's én flexibele aankomstdata! Naast standaard reizen bieden wij maatwerk, maar ook voor een snelle "tussendoor" vakantie kun je bij ons terecht! We bieden eigen reizen en werken samen met veel touroperators in Nederland en Duitsland.

"Jouw wensen en onze expertise, vormen samen jouw droomwintersportvakantie!"

Afgesteld op jouw wensen, behoeftes en voorkeuren vinden wij een perfecte bestemming voor jouw droomwintersportvakantie. Momenteel biedt Planet Snow reizen naar Amerika, Canada, Frankrijk, Italïe, Oostenrijk en Zwitserland. Natuurlijk is het altijd mogelijk zelf een bestemming aan te dragen, ook wanneer deze (nog) niet op onze website te vinden is. Elk land heeft haar eigen karakteriserende charmes en hoogte punten...


Met Planet Snow ga je ZEKER op reis. Wij zijn namelijk aangesloten bij ANVR, SGR én het Calamiteitenfonds!

Hotspots

Wintersport Amerika:


    Wintersport Scandinavie: