Reisadvies

Val Thorens

Val Thorens wintersport: Val Thorens is het hoogste ski resort in Europa, aan het einde van de Belleville vallei. Vanwege haar hoge ligging kan je het hele seizoen op sneeuw rekenen. Het is een populair wintersportoord onder Nederlandse jongeren. Val Thorens is onderdeel van het grote skigebied Les Trois Vallées en bestaat uit twee delen: een deel boven-piste en een deel onder-piste.

De prachtige afdalingen bevinden zich op grote hoogte en bieden daarmee adembenemend vergezichten over de Franse, Zwitserse en Italiaanse Alpen. Vele accommodaties beschikken over een (zeer gewenste) ski-in en –out ligging. Het centrum is autovrij. Een zeer prettige bijkomstigheid is dat het wél mogelijk is door het centrum te rijden wanneer je aankomt en vertrekt.

De betonbouw, die voornamelijk rond 1970 gebruikt werd, is veelal verpakt in een omhulsel van hout. Nieuwere chalethotels zijn gebouwd met plaatselijk gewonnen steen en hout. Het dorp is echt ontworpen voor toeristen en daarmee verre weg van authentiek. Er zijn vele miljoenen geïnvesteerd in al het vertier dat hier ’s winters te vinden is. Wanneer je eventjes geen zin het om op de latten te staan biedt Val Thorens vele mogelijkheden, zoals: het zwembad, de bowlingbaan of de bioscoop. Daarnaast tref je er vele supermarkten, sportzaken en kledingwinkels.

Voor een hapje buiten de deur kun je een bezoek brengen aan de vele goede restaurant, onder het genot van een natje. Enkel dorst? Voor een glaasje, glas of zelfs pull alcohol kun je terecht in de vele après-ski gelegenheden die bekend staan als de uitbundigste van Frankrijk. ’s Middags kun je - vanaf het moment dat je de piste verlaat - deelnemen aan het feestspektakel, tot in de late avond uurtjes!

1 gevonden.

Hotel Le Val Thorens

Frankrijk > Les Trois Vallées > Val Thorens

Het hotel is rustig, maar toch centraal gelegen - naast de skischool en de skilift. Deze vind je op 50 meter afstand!

Offerte aanvragen
 
Per persoon
Verzorging volgens beschrijving
Boeken & meer info
1 gevonden.

Vind je wintersportbestemming op de kaart

Planet Snow Wintersportvakanties

PlanetSnow wintersportvakanties biedt door middel van persoonlijk contact, professioneel wintersport advies - voor de beste prijs, met zorgvuldig geselecteerde accommodaties en volgens de makkelijkste vertrekschema's én flexibele aankomstdata! Naast standaard reizen bieden wij maatwerk, maar ook voor een snelle "tussendoor" vakantie kun je bij ons terecht! We bieden eigen reizen en werken samen met veel touroperators in Nederland en Duitsland.

"Jouw wensen en onze expertise, vormen samen jouw droomwintersportvakantie!"

Afgesteld op jouw wensen, behoeftes en voorkeuren vinden wij een perfecte bestemming voor jouw droomwintersportvakantie. Momenteel biedt Planet Snow reizen naar Amerika, Canada, Frankrijk, Italïe, Oostenrijk en Zwitserland. Natuurlijk is het altijd mogelijk zelf een bestemming aan te dragen, ook wanneer deze (nog) niet op onze website te vinden is. Elk land heeft haar eigen karakteriserende charmes en hoogte punten...


Met Planet Snow ga je ZEKER op reis. Wij zijn namelijk aangesloten bij ANVR, SGR én het Calamiteitenfonds!

Hotspots

Wintersport Amerika:


    Wintersport Scandinavie: