Reisadvies

Noorwegen

Voor de echte liefhebbers en families

Een wintersport vakantie in Noorwegen biedt een geheel andere wintersportbeleving dan wanneer je naar de Alpen zou gaan. Vooral de regerende rust in combinatie met het ongerepte winterlandschap dragen bij aan deze bijzondere ervaring.

Doordat de bergen in Noorwegen een stuk lager zijn dan in de Alpen, zijn de skigebieden wat compacter en overbruggen maar weinig hoogteverschil. Daarom is naast het skiën en snowboarden, vooral het langlaufen populair. Wel beschikken de skigebieden vaak over zeer uitgebreide funparken waar freestylers volledig aan hun trekken kunnen komen!

Zeker voor gezinnen met jongere kinderen zijn de skigebieden en voorzieningen optimaal! Juist doordat er weinig hoogteverschil is, zijn de gebieden perfect voor beginnende wintersporters. Ook de prachtige omgeving in het indrukwekkende winterlandschap creëert een interessante ervaring.

Sneeuw, sneeuw en nog meer sneeuw

Over de kwaliteit en hoeveelheid sneeuw hoef je in de Noorse skigebieden ook niet te klagen. Het land wordt merendeel van het jaar gehuld onder een dikke laag sneeuw. Door de ligging van het land en de skigebieden biedt Noorwegen een langere sneeuwzekere periode. Het wintersport seizoen begint al eind Oktober en eindigt pas ergens in Mei.

Vind je wintersportbestemming op de kaart

Planet Snow Wintersportvakanties

PlanetSnow wintersportvakanties biedt door middel van persoonlijk contact, professioneel wintersport advies - voor de beste prijs, met zorgvuldig geselecteerde accommodaties en volgens de makkelijkste vertrekschema's én flexibele aankomstdata! Naast standaard reizen bieden wij maatwerk, maar ook voor een snelle "tussendoor" vakantie kun je bij ons terecht! We bieden eigen reizen en werken samen met veel touroperators in Nederland en Duitsland.

"Jouw wensen en onze expertise, vormen samen jouw droomwintersportvakantie!"

Afgesteld op jouw wensen, behoeftes en voorkeuren vinden wij een perfecte bestemming voor jouw droomwintersportvakantie. Momenteel biedt Planet Snow reizen naar Amerika, Canada, Frankrijk, Italïe, Oostenrijk en Zwitserland. Natuurlijk is het altijd mogelijk zelf een bestemming aan te dragen, ook wanneer deze (nog) niet op onze website te vinden is. Elk land heeft haar eigen karakteriserende charmes en hoogte punten...


Met Planet Snow ga je ZEKER op reis. Wij zijn namelijk aangesloten bij ANVR, SGR én het Calamiteitenfonds!

Hotspots

Wintersport Amerika:


    Wintersport Scandinavie: