Reisadvies

Silvretta Arena

Een kleine - 175 kilometer lange - piste lijkt voor de Alpen niet overdreven veel, maar in de Silvretta Arena voel je de uitgestrektheid van grote Franse en Zwitserse skigebieden! Ongetwijfeld speelt mee dat 90 procent van de pistes boven de 2000 meter ligt en je boven de boomgrens ongekende mogelijkheden hebt. Vanuit het Oostenrijkse Ischgl zoef je met een snelle cabinebaan naar een hoogte van 2320 meter om vervolgens een gigantische komvormige skiarena te aanschouwen: de Idalp. Dit is het centrum van het skigebied. De hoogste toppen die Ischgl van Samnaun scheiden zijn de Greitspitze (2872 meter) en de Palinkopf (2864 meter), waarvan de bergflanken - net als alle andere hellingen - met supermoderne skiliften verbonden zijn. De Alp Trida (2263 meter) is een grote verrassing tussen de beide dorpen, die de uitgestrektheid van het skigebied alleen maar groter maakt.

Een van de langste afdalingen in het gebied is de 'Duty Free Run', naar het belastingvrije Samnaun. Dit skigebied bevat verder alle highlights – die je mag verwachten van een piste - van automatische snelheidsmeting tot een groot funpark. De après-ski mogelijkheden zijn (onder meer in Ischgl) ongeëvenaard!

Skigebied Silvretta Arena (1377 / 2872 meter)

Het skigebied van Silvretta, Ischgl en Samnaun kan zich meten met de grote Zwitserse en Franse skigebieden. Het is een waar paradijs voor skiërs en snowboarders en heeft pistes voor elk niveau. Met de Silvretta skipas kan men gebruik maken van 223 kilometer piste en 45 moderne skiliften. Ter opening en afsluiting wordt er elk jaar het legendarische ‘Top of the mountain’ concert georganiseerd, waar wereldberoemde artiesten optreden. Snowboarders kunnen zich uitleven in het snowpark in Ischgl met onder andere een quarterpipe en slides. De pistes zijn divers en van goede kwaliteit!

Planet Snow Wintersportvakanties

PlanetSnow wintersportvakanties biedt door middel van persoonlijk contact, professioneel wintersport advies - voor de beste prijs, met zorgvuldig geselecteerde accommodaties en volgens de makkelijkste vertrekschema's én flexibele aankomstdata! Naast standaard reizen bieden wij maatwerk, maar ook voor een snelle "tussendoor" vakantie kun je bij ons terecht! We bieden eigen reizen en werken samen met veel touroperators in Nederland en Duitsland.

"Jouw wensen en onze expertise, vormen samen jouw droomwintersportvakantie!"

Afgesteld op jouw wensen, behoeftes en voorkeuren vinden wij een perfecte bestemming voor jouw droomwintersportvakantie. Momenteel biedt Planet Snow reizen naar Amerika, Canada, Frankrijk, Italïe, Oostenrijk en Zwitserland. Natuurlijk is het altijd mogelijk zelf een bestemming aan te dragen, ook wanneer deze (nog) niet op onze website te vinden is. Elk land heeft haar eigen karakteriserende charmes en hoogte punten...


Met Planet Snow ga je ZEKER op reis. Wij zijn namelijk aangesloten bij ANVR, SGR én het Calamiteitenfonds!

Hotspots

Wintersport Amerika:


    Wintersport Scandinavie: