Reisadvies

Zweden

Een wintersportvakantie in Zweden biedt een heel andere ervaring dan een vakantie naar de Alpen. De skigebieden zijn er ietwat minder groot, maar er is wel een langer wintersportseizoen en er ligt die hele periode veel en goede sneeuw! Om een wintersport naar Zweden aantrekkelijker te maken, hebben de skigebieden in Zweden de afgelopen jaren goed geïnvesteerd in nieuwe liften en leuke, typisch Zweedse accommodaties.

Voor ieder wat wils

In Zweden is het langlaufen echt heel populair, er liggen van noord tot zuid verschillende stelsels van loipes en paden. Kilometerslange tochten door de ongerepte natuur zijn dan ook helemaal niet onbekend. Naast het skiën, snowboarden en langlaufen, bieden de Zweedse skigebieden nog veel meer leuke winterse activiteiten. Voor de wandelaars zijn er genoeg prachtige tochten te maken zowel met goede snowboots als met echte sneeuwschoenen. Daarnaast kun je leuke tochten maken met sneeuwscooters, huskys of rendieren!

Ondanks dat de skigebieden een stukje kleiner zijn in Zweden, de pistes wat korter en de bergen wat lager, hoef je je echt niet te vervelen. De wachtrijen voor de liften zijn er bijna nooit en als ze er wel zijn wacht je meestal niet meer dan 2minuten. Daarnaast geniet je door de noordelijke ligging langer van de verse sneeuw. Wel zijn de winters in Zweden erg koud, maar doordat er doorgaans weinig wind staat blijft de gevoelstemperatuur dragelijk. De skigebieden in Zweden karakteriseren zich met name als ideaal voor families en gezinnen.

Vind je wintersportbestemming op de kaart

Planet Snow Wintersportvakanties

PlanetSnow wintersportvakanties biedt door middel van persoonlijk contact, professioneel wintersport advies - voor de beste prijs, met zorgvuldig geselecteerde accommodaties en volgens de makkelijkste vertrekschema's én flexibele aankomstdata! Naast standaard reizen bieden wij maatwerk, maar ook voor een snelle "tussendoor" vakantie kun je bij ons terecht! We bieden eigen reizen en werken samen met veel touroperators in Nederland en Duitsland.

"Jouw wensen en onze expertise, vormen samen jouw droomwintersportvakantie!"

Afgesteld op jouw wensen, behoeftes en voorkeuren vinden wij een perfecte bestemming voor jouw droomwintersportvakantie. Momenteel biedt Planet Snow reizen naar Amerika, Canada, Frankrijk, Italïe, Oostenrijk en Zwitserland. Natuurlijk is het altijd mogelijk zelf een bestemming aan te dragen, ook wanneer deze (nog) niet op onze website te vinden is. Elk land heeft haar eigen karakteriserende charmes en hoogte punten...


Met Planet Snow ga je ZEKER op reis. Wij zijn namelijk aangesloten bij ANVR, SGR én het Calamiteitenfonds!

Hotspots

Wintersport Amerika:


    Wintersport Scandinavie: