Informatie & reserveringen: 0031(0)314-653180 (ma-vr 09:30-12:30 & 13:00-17:00) - Email: info@planetsnow.nl
Les Portes du Soleil
650 kilometer piste!

Volg Planet Snow op Facebook!

Skigebied Les Portes du Soleil is een echt paradijs met 650 kilometer aan sneeuwplezier. Het skigebied heeft 204 liften en bestaat uit 8 Franse plaatsen (Abondance, Avoriaz, Châtel, La Chapelle d'Abondance, Les Gets, Montriond, Morzine, Saint-Jean-d'Aulps) en 6 Zwitserse (Champéry, Champoussin, Les Crozets, Morgins, Torgon, Val d'Illiez). De skipas Portes du Soleil biedt toegang tot alle pistes van het skigebied; van het Franse Les Gets tot aan Champéry in Zwitserland.

Het landschap is bezaaid met authentieke bergdorpjes. De plaatsjes Châtel, Morzine, Avoriaz en Les Gets hebben ieder hun eigen, typische Savoyaardse charme, die afstamt uit de tijd dat het gebied nog tot het Hertogdom Savoye behoorde. De pracht en praal van het skigebied is uniek en hier kan optimaal van genoten worden; hoogbouw zal je hier niet vinden! Je treft er voornamelijk houten huizen/ chaletjes (met veranda), in tegenstelling tot de grote Franse steden waar je voornamelijk betonbouw tegenkomt. Geniet van heerlijk eten, zoals plaatselijke lekkernijen. Her en der vind je gezellige après-ski gelegenheden.

Skigebied Les Portes du Soleil (900 - 2466 meter)
Les Portes du Soleil is met 650 kilometer aan pistes één van Europa’s (en zelfs ’s werelds) grootste skigebieden, dat zich uitstrekt over zowel Frankrijk als Zwitserland en grenst aan Italië. Ondanks dat niet alle liften in het gebied naadloos op elkaar aansluiten zijn de verbindingen uitstekend, dankzij de inzet van skibussen. De zeer goed geprepareerde pistes zorgen voor optimaal skiplezier!

Een bijzondere troef van het gebied is ‘Le mur’; dit is de langste, zwarte buckelpiste die je kunt vinden. Voor off-piste liefhebbers zijn er diverse verscholen afdalingen te ontdekken. Om deze allemaal te vinden kun je er voor kiezen op stap te gaan met een local, die het gebied kent als zijn eigen broekzak! De 204 liften in het gebied zijn over het algemeen snel en modern, zeker wanneer je je in het hart van de regio bevindt. Snowboarders kunnen terecht bij één van de 9 snowparks, die verdeeld zijn over het gebied.

Blauwe piste:
Rode piste:
Zwarte piste:
Langlauf piste:
Snowboardpark:

150 km
108 km
28 km
280 km
Ja

Grote gondelliften:
Kleine gondelliften:
Sleepliften:
Stoeltjesliften:
Treintje:

0
14
107
83
-


Klik om te vergrotenKlik om te vergroten
Uitgebreid zoeken
Vind jouw droombestemming!
Uitgebreid zoeken


Klik hier voor een gratis
en vrijblijvende offerte!

Klik om te vergrotenKlik om te vergrotenKlik om te vergroten
Klik om te vergrotenKlik om te vergrotenKlik om te vergroten

Beoordeling
Skiën gevorderden:
Skiën beginners:
Snowboard:
Langlauf:
Sneeuwzeker:
Sneeuwkanonnen:


*****
*****
*****
*****
*****
390 km

In Les Portes du Soleil
Een mix van traditionele chalethotels en een moderne, toeristische infrastructuur: perfect bereikbaar én optimaal genieten dus!
Charmante, perfecte, overzichtelijke, familiebestemming met vele gemoderniseerde liften.
Morzine bestaat waarschijnlijk al langer dan 1000 jaar en biedt mogelijkheden voor beginners én gevorderden.
Aanbiedingen
Aanbiedingen Frankrijk

Vive la France!

Wil jij een onvergetelijke wintersportvakantie in Frankrijk beleven, voor de beste prijs? Profiteer bij PlanetSnow van de beste aanbiedingen voor ski vakanties naar Frankrijk! Bekijk hieronder onze aanbiedingen of neem contact met ons op, voor een persoonlijk aanbod!

Klik hier voor de aanbiedingen...
Geniet van skimekka Morzine zonder 1-persoons kamer toeslag in de Samoyede hotel!
Vermijd onnodige kosten! Boek een volledige- of een deel van je ski uitrusting vooraf bij Planet Snow en profiteer van kortingen tot 50%!
Geniet van skimekka Morzine zonder 1-persoons kamer toeslag in de Samoyede hotel!
Vermijd onnodige kosten! Boek een volledige- of een deel van je ski uitrusting vooraf bij Planet Snow en profiteer van kortingen tot 50%!