Informatie & reserveringen: 0031(0)314-653180 (ma-vr 09:30-12:30 & 13:00-17:00) - Email: info@planetsnow.nl
Wyoming
Verken de ‘ongetemde wildernis’ van de Teton Mountain Range in Wyoming

Volg Planet Snow op Facebook!

Alle prijzen in Amerika én Canada zijn inclusief 6-daagse skipas!

Wyoming – beter bekend als de Equality State - wordt gezien als een echt Mekka voor ski- en snowboard fanaten, de kers op de taart is het Jackson Hole Mountain skigebied, met een royaal aantal skimogelijkheden voor wintersportliefhebbers van elk niveau! Wyoming was de 44ste staat die lid werd van de Verenigde Staten. Het was de eerste staat met stemrecht voor vrouwen, vandaar ‘Equality State’ (gelijkwaardigheid).

Een derde deel van de staat bestaat uit bergen - de wereldberoemde Rocky Mountains - en ruim 20% is bebost. Voor wintersportliefhebbers die op zoek zijn naar uitdaging zullen deze cijfers als muziek in de oren klinken! Door de bergen en bebossing zijn er idyllische skigebieden te vinden! Wyoming is populair onder mens en dier. Vele grote diersoorten zoals elanden, grizzly beren, bergleeuwen, otters, bevers en wasberen hebben de prachtige natuur verkozen tot hun leefomgeving. Jaarlijks vindt er in de grootste stad van de staat (Cheyenne) de gelijknamige Cheyenne Frontier Days Rodeo plaats: één van de grootste rodeo’s van de wereld. Geen wonder dat de staat ook wel ‘Cowboy State’ genoemd wordt. Al vind je er geen cowboys in overvloed: de bevolkingsdichtheid is enorm laag, er leven gemiddeld slechts 2 ‘cowboys’ per vierkante kilometer!

Van beginner tot vergevorderde en van rustig tot adrenaline vol
Genoeg geschiedenis en aardrijkskundig geklets: zowel wintersportliefhebbers die op zoek zijn naar adrenaline volle afdalingen, als diegene die het liever rustig aan doen, komen in Wyoming volledig aan hun trekken. Families en beginnende skiërs zullen zich helemaal in kun nopjes voelen wanneer ze de sneeuw in het skigebied Grand Targhee betreden, hier kunnen ze op hun eigen tempo afdalen.

Pak even je momentje en geniet van de stralende zon, wanneer je op pad gaat richting de pistes, vol uitdagende afdalingen, open vlaktes en een ongekend offpiste aanbod. In de buitengebieden ruime terreinen - onder een glinsterende deken van ultra fijne poedersneeuw - die zich uitstekend lenen voor memorabele afdalingen. Nacht-skiën is ook mogelijk, bijvoorbeeld in ‘Snow King’, gelegen bij het dorp Jackson. In Jackson Hole is het mogelijk ‘op te stijgen’ tot een hoogte van 4139 meter. Maar niet enkel Jackson Hole biedt vele mogelijkheden, er valt nog veel meer te ontdekken in Wyoming – zoals de gebieden in de nabije omgeving van Coby, waar je los kunt gaan op de bijna 5 kilometer lange pistes in en rondom Yellowstone National Park.

Amerika VS Europa

Skiërs van elk niveau komen aan hun trekken in Wyoming. De verschillende skigebieden beschikken over afdalingen van elk niveau, zowel groene-, blauwe-, black diamond- en double black diamond pistes. (Noord) Amerikaanse groene pistes – aangegeven met een groene cirkel - zijn vergelijkbaar met de blauw pistes in Europa. Ze zijn relatief breed en hebben een variërende hellingsgraad, van 6 tot 25%. De Europese rode piste is vergelijkbaar met de blauwe piste in Amerika, deze wordt aangegeven met een blauwe vierkant. Je treft in Amerika voornamelijk blauwe pistes, deze hebben een hellingsgraad tussen de 25 en 40%. Ten slotte kent Amerika (double) black diamond pistes, deze zijn vergelijkbaar met de zwarte pistes in Europa en worden aangegeven met één of twee zwarte ruitjes. Amerika deelt deze pistes op: black diamond pistes (hellingsgraad van 40% of meer) en double black diamond pistes. Het tweede niveau biedt veel meer risico’s en is enkel geschikt voor zeer geoefende en ervaren wintersporters. Tijdens je afdaling van de double black diamond piste kom je versmallingen, drop-offs, vele bomen en andere obstakels tegen. Een variatie tussen de verschillende niveaus kan voorkomen, dit wordt aangegeven door een combinatie van twee symbolen. Snowparken worden aangeduid met een liggende, oranje rechthoek.

De piste van Tetons – gelegen in het westen – treffen wintersportfanaten het Grand Targhee skigebied. Bereid je voor: de kans op wachtrijen is hier nihil, net als in het grootste deel van de Amerikaanse skigebieden! De ultra fijne, droge poedersneeuw is rijkelijk aanwezig en ligt klaar om door jou doordrongen te worden, wanneer de sneeuw als een golf wijkt voor je ski’s. Al dit moois resulteert in adembenemende uitzichten!

Ontspanning, flora én fauna in overvloed
Voor diegene die niet enkel naar Wyoming af wilt reizen voor onvergetelijke afdalingen, is er genoeg te beleven; zeker voor flora- en fauna liefhebbers. Al zal het na enkele dagen toch erg moeilijk worden de aantrekkelijke pistes te weerstaan! Een ding dat zeker is, is dat Wyoming je even laat ontsnappen van de dagelijkse sleur, onder het genot van een typische, authentieke Western sfeer.

Klik om te vergrotenKlik om te vergroten
Uitgebreid zoeken
Vind jouw droombestemming!
Uitgebreid zoeken


Klik hier voor een gratis
en vrijblijvende offerte!

Klik om te vergrotenKlik om te vergrotenKlik om te vergroten
Klik om te vergrotenKlik om te vergrotenKlik om te vergroten
In Wyoming
Een wintersport Mekka die elke skiër minimaal één keer in zijn of haar leven met een bezoekje zou moeten vereren, met hoogwaardige sneeuwkwaliteit in een prachtige omgeving!
Aanbiedingen
Aanbiedingen Amerika

Wintersport in Amerika

Vind jij het tijd voor een onvergetelijke wintersportvakantie naar onder meer Aspen, Beaver Creek, Vail of Park City? Profiteer bij PlanetSnow van de beste aanbiedingen voor ski vakanties naar Amerika! Bekijk hieronder onze aanbiedingen of neem contact met ons op, voor een persoonlijk aanbod!

Klik hier voor de aanbiedingen...
Vertrek vanaf Amsterdam naar Denver met Icelandair: profiteer van de beste vluchtschema's tegen de laagste prijzen!
Vlieg naar al onze wintersport bestemmingen in de Verenigde Staten vanuit Nederland, België of Duitsland met o.a. British Airways, KLM of Lufthansa!
Boek een skivakantie naar Park City (Utah) bij Planet Snow (inclusief liftpas) en krijg toegang tot het prestigieuze Deer Valley skigebied, zonder extra kosten!
Vermijd onnodige kosten! Boek een volledige- of een deel van je ski uitrusting vooraf bij Planet Snow en profiteer van kortingen tot 30%!
Vertrek vanaf Amsterdam naar Denver met Icelandair: profiteer van de beste vluchtschema's tegen de laagste prijzen!
Vlieg naar al onze wintersport bestemmingen in de Verenigde Staten vanuit Nederland, België of Duitsland met o.a. British Airways, KLM of Lufthansa!
Boek een skivakantie naar Park City (Utah) bij Planet Snow (inclusief liftpas) en krijg toegang tot het prestigieuze Deer Valley skigebied, zonder extra kosten!
Vermijd onnodige kosten! Boek een volledige- of een deel van je ski uitrusting vooraf bij Planet Snow en profiteer van kortingen tot 30%!